Известие

Collapse
No announcement yet.

Наводнение в колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Наводнение в колата

Колеги, от 10ина дни когато вали дъжд пространството зад шофьорското място се пълни с вода.Огледах уплътнението на задната врата -вижда ми се читаво и няма следи от теч,днес демонтирах пластмасовите вътрешни прагове на двете леви врати и понадигнах мокета и отдолу има доста вода.Някой дали има идея откъде може да идва тая вода мамка му? В тая връзка ако някой знае как се маха задната седалка и облегалка както и конзолата около ръчната нека казва .
    alfa romeo 166 2.4 jtd

Задната седалка има две закопчаи в двата края,точно където се намират петите на пасажерите.Хващаш там и дърпаш силно нагоре!От лявата страна и от дясната страна трябва да я откопчаеш от пода!След махането на седалката идва ред на облегалката ,която е захваната с 4 мисля 8 милемотрови болта с глава 13!
    Водата може да влиза наи невероятните места!Важно е да се уточни дали влиза когато колата е в покои или в движение и тогава да си правиш изводи къде да търсиш
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
      Задната седалка има две закопчаи в двата края,точно където се намират петите на пасажерите.Хващаш там и дърпаш силно нагоре!От лявата страна и от дясната страна трябва да я откопчаеш от пода!След махането на седалката идва ред на облегалката ,която е захваната с 4 мисля 8 милемотрови болта с глава 13!
      Водата може да влиза наи невероятните места!Важно е да се уточни дали влиза когато колата е в покои или в движение и тогава да си правиш изводи къде да търсиш
      Колега мерси за бързия отговор .Но как да я откопчая седалката от пода?
      Иначе водата влиза и в покой и в движение
      alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Колега,най-добре разглоби всичко отзад(седалки,облегалки,кори на вратите-всичко),отиди на едно OMV с някой приятел примерно-той да пръска отвън а ти влез отзад и гледай от къде влиза гадната вода.Аз поне така бих направил.

Comment

Пароструийката със същата сила като дъжда ли е?

По тая логика пусни вътре един компресор да надува налягане и няма да влиза вода!!!

За колегата с темата..обърни се към Пинко.Чел съм негова тема с този проблем,предполагам ще те насочи къде да гледаш.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Здравейте, и аз от два дена имам същият проблем. Ако може някой с опит да каже какво може да се направи за разрешаването му? Преди години ми се случи същото и след много перипети се оказа, че имам дупчица на преден ляв калник и от там се пълни с вода. Сега обаче колата се пълни в покой и не знам от къде да започна.

Comment

И при мен се получи този проблем - зад шофьорската седалка, където е стелката има цяла локва, само липсваха... За пръв път ми се случва, някакви идеи на какво се дължи това наводение? Става при паркирана кола на открито.
              Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 2001

Comment

Днес случайно видях че се е измъкнала гумата откъм купето на кабелите отиващи към багажника Нямам наводнения но ми се струва че оттам може да влезе доста вода въпреки че е доста отдалечено
                ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

ще споделя и моя подобен проблем и неговото разрешаване,предишната ми кола (рено) се пълнеше по същия начин само че отпред от дясно в краката на пасажера.Беше голяма загадка,от долу колата беше бетон,нито ръждица,камо ли дупка,но капне ли дъжд вътре локва...та реших да дебна един дъждовен ден,както си седях в колата и хоп видях една струйка се спусна по пластмасата на прага под врата,след малко още една и така си течеше от там,на другия ден разглобих врата и се оказа че долу където са дупките за оттичане бяха запушени от какви ли не боклуци и водата се задържаше и преливаше вътре.

Comment

Беше ми се разлепило задното стъкло и от там течеше ,но в багажника.И аз взех маркуч ,поливах после отварях и гледах следите от водата и така установих теча.Иначе водата минава по най-малкото съпротивление и може да влиза от едно място и да се отича на почти невъзможни места.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                    X